A A A
Letter Grootte
Ouderenpsychiatrie Friesland Ouderenpsychiatrie Friesland

Twee nieuwe leden Raad van Toezicht Alliade

De Raad van Toezicht van Zorggroep Alliade heeft twee nieuwe leden benoemd. Het gaat om Mehrdad Omidvar, bestuursvoorzitter van Vitak, een organisatie van de Universiteit Maastricht op het gebied van innovatie en life science. Het tweede lid is Trudy Dehue, emeritus hoogleraar theorie en geschiedenis van de faculteit psychologie aan de Rijks Universiteit Groningen (RUG). Dehue is benoemd op voordracht van de gezamenlijke cliƫnten- en verwantenraden.

De benoeming volgt op het verstrijken van de termijn van een lid met ingang van begin dit jaar en een tweede lid in de loop van dit jaar. Met de komst van de nieuwe toezichthouders haalt Zorggroep Alliade veel kennis, ervaring en een relevant netwerk binnen. Het gaat om kennis op het gebied van (de kwaliteit van) zorg en onderzoek en op het gebied van innovatie en ondernemerschap.

Mehrdad Omidvar is sinds 2013 werkzaam als CEO van Vitak Innovation in Life Science, spin-off van de Universiteit Maastricht. Daarnaast bekleedt hij de functie Director Business Development bij het Cardiovasculair Research Institute. Daarvoor werkte hij  als partner en commercieel directeur bij een internationaal farmaceutisch bedrijf en als directeur bij de thuiszorg. Daarnaast vervult hij verschillende nevenfuncties als adviseur en toezichthouder  binnen wetenschappelijke organisaties, adviesraden of onderzoeksgroepen.

Trudy Dehue werkte van 1995 tot augustus 2016 als hoogleraar aan de RUG. De in wijsbegeerte en psychologie afgestudeerde Dehue was daarvoor onder meer medewerker bij de afdeling kinderpsychiatrie van het Academisch Ziekenhuis Groningen. Als hoogleraar vervulde ze tal van nevenfuncties op wetenschappelijk gebied waaronder lid van de Commissie Kwaliteit en Wetenschap van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) en bestuurslid van de Sociaal Wetenschappelijke Raad. Ze is lid van de Beurzencommissie van het Prins Bernhard Cultuurfonds en Officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege wetenschappelijke en maatschappelijke verdiensten.

Met de komst van de twee nieuwe leden bestaat de Raad van Toezicht uit zeven leden.  

 

Terug naar overzicht